Zoo!!!

Ja som sagt så spenderades gårdagen på Zoo tillsammans med familjen Florén. Dagen började tidigt, 6.30 steg vi upp för att hinna till Svågertorp till klockan 9, vi hann precis... Det är helt sanslöst vad allting tar tid nu! Det är väl bara till att vänja sig =)

Resan dit tog låååång tid, det började med att vi inte fick komma på tåget, för vi fick helt enkelt inte plats. Tyckte väl att det var lite märkligt när folk med barnvagnar rusade förbi oss när vi gick lugnt och fint mot tåget... Vi fick ju snart svar på det när de fick åka med och inte vi... 20 minuter senare var vi i alla fall på väg =). Nästa väntan kom i Köpenhamn där vi inte kom med på bussen, återigen pga platsbrist. Det blev en skön promenad till Zoo där nästa överraskning väntade, hela världen skulle gå på Zoo samma dag som vi. Kön ringlade sig lååååångt bort från ingången.

Klockan 12 blev vi insläppta =)




 

Apan showade för oss när vi kommit in =)

Elias var inte helt lätt att få på bild till en början men sen gick det bättre =)

   

Tuva och Elias i säkert förvar hos pappa Joakim.



Elias hittade en Elefant att rida på. Efter denna fejkade variant bar det vidare till de riktiga Elefanterna.



Efter Elefanterna så tog vi en efterlängtad fika. Det var verkligen skönt att få sitta ner efter allt promenerande. Jag saknade mina sandaler kan jag säga.

Sedan blev det pingviner, flodhästar, röda björnar, giraffer, zebror osv för hela slanten. Det var en lång men mycket trevlig dag!

   

   





Vi klappade getterna och den ena rackaren bet mig i fingret, tur att jag inte var så god att tugga på.

Efter en hel dag var vi alla möra, och stackars Jonathan var inte helt hundra i sin lilla mage så vi började tänka på att dra oss hemåt. På hemfärden behövde vi i alla fall inte vänta så mycket på våra transportmedel.

Väl hemma så undrar jag om inte Jonte påverkades lite väl mycket av utflykten för han krälade runt i sin säng och hade massa konstiga läten för sig, haha han är tokig min lilla skrutt! Jag trodde att han skulle somna av utmattning men ikke. Han somnade väl vid 23 tiden och sen var det hej hej klockan 8 i morse. Då var jag mer död än levande men det var bara till och stiga upp eftersom Andy redan var iväg. Den token steg upp snortidigt för att spela golf...

I morgon bitti bär det av mot Ullared så nu får jag väl gå och lägga mig så jag får nån sömn alls...

Dödstrött

Hela dagen igår spenderades på Zoo med familjen Florén. Jag är svintrött idag eftersom jag inte fått sova speciellt länge. Slänger upp bilder på vår dag lite senare när hjärnan börjat fungera....

Min frisyr...

ja den är ett kapitel för sig själv... Jag kan ärligt säga att jag inte trivs i den alls. Det var OK ett tag men nu är det bara mög igen. Färgen funkar inte... nu har jag grym utväxt, ser inte klokt ut. Funderar på att färga det i nån brun nyans så att jag slipper springa till frissan jämt. Isch, det är inte kul...

slänger upp en bild på håret när det var nygjort eftersom ni har önskat det.



Innan färgningen...



Efter färgningen....

Ja vi får se var denna historien slutar =)

Minisemester i Urshult

Igår packade vi in hela vår lilla familj minus Ozzy i Audin och körde mot de djupa skogarna i Småland =) närmare bestämt Urshult, för att hälsa på Suzi och henes föräldrar. Resan upp gick bra, Jonathan somnade efter ca: 2 minuters bilfärd och sov i över 1 timme så det gick smidigt! Väl framme så mötte Suzi upp oss och visade oss runt i det fina huset. Så himla mysigt och lugnt. Vilken skillnad från stan! Alla grannar hälsade och var supertrevliga =)

Sen tog vi det bara lugnt och slappade i det fina vädret. Andy fick en bira (eller pivo som det heter i småland =) ) i näven och sen var han nöjd =) Vi käkade lite mackor och bara njöt av att vara lediga.



Andy och Jonte framför den nya vedboden. Uppe på kullen har Suzis mamma sitt trädgårdsland där hon odlar en massa gott bland annat vitlök.

Efter mys i trädgården så var det dags för en liten promenad med Suzi som vår guide. Vi gick ner till en mysig liten sjö som Jonte var väldigt fascinerad av.









Vattnet var ganska varmt, iallafall uppe vid ytan...

Etfer vår lilla promenad gick vi hem och tog bilen för att köra till Tingsryd och hälsa på Suzis bror och hans familj. Det var mycket trevligt. Andy och Suzi badade i poolen och jag och Jonte tittade på. Det var lite för kallt för Jonte i poolen, bara 21 grader så han fick inte bada, bara plaska lite. Han blev asförbannand när han inte fick plaska längre...




Efter badet så begav vi oss hemåt mot Urshult igen för att grilla lite (läs mycket....). Det blev kotletter och karré med potatisgratäng och sås och grönsaker. Som jag åt! Det var himmelskt gott! Efter maten åt vi tårta som Suzi bakat. Mmmmmm den var ljuvlig! Glömde fota den men det var grädde och färska jordgubbar på, gud vad gott det var!

Efter allt gott var vi ju givetvis trötta men Jonte vägrade somna... Alla gick och la sig och till slut vid 23.30 lyckades Jonte också somna.

Som sagt var det en minisemester för vi åkte hem redan idag vid 11.30. Resan hem gick också bra, vi klarade det med endast ett stopp, på Ekerödsrasten, så att Jonte kunde få äta lite. Vi var också hungriga och tog varsin hamburgertallrik, den var inte fel kan jag säga =)

Nu sitter vi här hemma och är trötta som jag vet inte vad, men inte går man och lägger sig för det inte....

I morgon blir det Sjöbo marknad för hela slanten.

Kram

Förkyld

Blä, vaknade idag och är tokförkyld! Nyser och nyser och nyser.... Börjar även få lite småont i halsen. Typiskt nu när Andys semester börjar på onsdag. Lagom kul! Känner mig som om jag vore mellan 90 och döden ungefär.... Vill bara sova men det finns det ju ingen möjlighet till.

Jonathan är också lite småkinkig han. Gnagar på sina fingrar hela tiden och gnäller en massa. Det är nog fler små bissingar på gång nu. Hoppas det går fortare nu än när de andra kom, det tog sju svåra år känns det som.

Ska försöka släpa ut mig själv idag på en promenad, det är ju ändå skapligt väder. Får se om Jonte är med på mina planer bara... Vagnen är inte så poppis längre om vi säger så.


Nix, nu ska jag knapra lite panodil och sniffa lite nässpray så jag är människa när Andy kommer hem till lunchen!

Jonathan mitt lilla busfrö

Han är så söt min lilla gulleplutt!









Senaste nöjet.... Plaska i stackars Ozzys vattenskål. Måste komma på nått bra ställe att placera vovvens mat på, annars försöker väl Jonte käka torrfoder snart, och det är ju inte så bra... nån som har nått tips???



Klappa händerna när du är riktigt glad! =)

Senaste tiden

Ja, återigen är jag ju så sjukt dålig på att blogga... Men vädret har ju faktiskt varit riktigt bra och sen har jag ju ägnat mycket av min lediga tid (läs när Jonte sover) till att läsa underbara böcker! Är nu på Eclipse, men har precis börjat. Vill gärna dra lite på det nu när slutet nalkas.

Jaha vad har hänt på sistone då? Andreea har varit hemma i Sverige och hälsat på så vi passade på att ses lite. Hon är bara hemma en gång om året och hälsar på, man har ju inte lika fett med semester när man arbetar i USA. Man får nöja sig med 2 veckor, vi har det ändå rätt bra här.



Jonte busar med Kea

Sen har vi ju äntligen varit i Sjöbo och hälsat på familjen Wiking och senaste tillskottet söta Maja. Det var mycket trevligt, Jonathan busade med Emilia och Maja såg mest nöjd ut =). Jag fick även den stora äran att bli gudmor till Maja när hon döps i Augusti!



Sötnosarna!

Gårdagen spenderades på kalas. Först hos Berger-Persson där vi fick underbart god smörgåstårta och sedan i Staffanstorp hos Vilda som fyllde 2 år. Där bjöds det på Pippi-tårta som var lovely!

Snart är det dags för semester för Andys del, ska bli så skönt att få ha honom hemma lite. Framförallt att få lite vuxet sällskap om dagarna. Tyvärr är det ju bara några veckor, sen är det tillbaka till verkligheten igen. Men vi ska försöka hinna med lite roligheter under semestern, blir väl mest dagsutflykter till ställen i närheten. Vi hade tänkt ta en tur till Ven, Andy har aldrig varit där. Jag har alltid trott att det var en sån där standardutflykt man gjorde med skolan men tydligen inte. Sen står även en tripp till Zoo på schemat. Utöver det så får vi se, Ystad Djurpark verkar trevligt. Är det nån som är sugen på att hänga med så hojta till!

RSS 2.0