Hos frisören igen

Japp idag bar det av till frissan igen. Hade bokat tid för att göra håret helblont. Andy körde mig dit och mamma och pappa passade Jonte under tiden han skjutsade mig dit. Ahhh! vad skönt det var att gå hemifrån bara jag och Andy =) även om det bara rörde sig om några få minuter som vi hade för oss själva. Jag tog med mig min bok, Twilight, till frissan så jag skulle kunna läsa lite under tiden jag fick ny hårfärg.

Boken är för övrigt underbar! Jag är som ett litet barn på julafton när jag får en ledig stund för mig själv att läsa =) Jag fullkomligt älskar den här känslan som boken ger mig! Jag är så tacksam för att få känna såhär, även om det bara är för en kort stund =)

Tillbaka till håret då då.... Ja, blond blev jag ju.... Kanske inte riktigt den nyansen jag tänkt mig riktigt men..... Jaja.... Haha det här håret har verkligen fått utstå mycket på bara några få dagar =) Jag antar att jag får vänja mig helt enkelt, men jag hade nog föredragit lite mer naturlig ljusblond färg än det jag ligger inne med för tillfället. Hoppas solen hjälper till lite. Man tänker kanske inte på det lika mycket när jag får lite mer utväxt? Jag börjar inse att det här med att klippa sig kort och dessutom färga håret inte var det smartaste jag gjort i mina dar.... det kostar JÄKLIGT mycket att underhålla detta.... nä det blir till att låta håret växa vilt och så får jag prova diverse toningar från Ekohallen =)

Jag ska lägga ut en bild på håret, jag lovar....... jag måste bara vänja mig lite först..... Jag har vatt snyggare om vi säger så.....

Beroende

Måste berätta om mitt senaste beroende. Alla ni som känner mig vet att jag är seriefantast! Jag älskar att titta på serier och avgudar vissa som min religion (läs Sex and the City). Nu har jag införskaffat en riktig nostalgitripp, nämligen 21 Jump Street med looooovely mr Johnny Depp! Underbart! Har ni något tips på en serie som man bara måste se, så hojta till! Eller ännu bättre, låna ut den till mig! ;)



Puss

Hemma igen!

Jaha då var man nyklippt då ju.... Jäklar vad kort det blev! Känns riktigt ovant. Ser mest ut som en pojke nu... Men va fan! Jag har redan fått bevis på att det funkar. Jonte tittade fascinerat på mig och sträckte sin lilla hand mot håret och vips sa det så hade han dragit handen genom håret på noll sekunder. Så skönt att slippa få ont hela tiden! Emma, min frisör, blev lycklig när jag sa att hon fick klippa av mig håret. Det har hon väntat länge på nu!

När jag kom hem så hade min underbara man lagat mat till oss, mums! Jag har det så himla bra! Nu är jag övermätt och känner mig helt slut. Ska bara fixa till diskbänken sen ska jag slänga mig i soffan och dega. Aaaaa livet är güt!!!!

Jag undrar!

Kan man göra nått åt reklamerna som syns på bloggen??? Jag har för tillfället golfreklam??? på bloggen och på vissa andra bloggar finns det sjukare reklam i form av "räkna ut din dödsdag" och annat sånt knäppt. Kan man göra nått åt detta eller det är bara att gilla läget?

Sista gången!

Jonte var på sitt sista babysim idag. Vi har ju tyvärr missat 2 gånger pga att Jonte var sjuk och kräktes. Vi får ta igen den ena gången eftersom jag ringde dagen innan och anmälde det men den andra gången är borta eftersom han kräktes på morgonen innan simmet. Det är lite tråkigt för det är mycket pengar i sjön. Efter sommaren fortsätter simmet i form av miniplask tror jag? Det verkade som om några i gruppen tänkte fortsätta med det men jag vet inte... det är som sagt mycket pengar det handlar om. Vi ska ju försöka fortsätta åka och bada ändå själv, för att Jonte ska få vänja sig vid att vara i vatten. Vi tog lite bilder idag med Marinas vattentåliga kamera, får se om jag lägger upp någon bild i morgon.

Om 1 ½ timme ska jag klippa mig... nu faller allt håret... lite nervöst är det ändå. Jag har ju inte hittat nån bra bild på hur jag vill ha det. Hmm.... jaja det blir väl kanske bra ändå?

Första bissingen

Nu har Jontes första tand dykt upp! Jag såg den i torsdags, men då gick det inte riktigt att känna den än. I söndags dock så kände jag den, hårt och vasst är det! Det är med blandade känslor som jag ser fram emot bissingarna.... Jonte har nämligen för sig att han ska bita mig i hakan... så att han får tänder nu ska ju bli spännande.... =)

Stor har han blivit också min lilla skrutt! Vi var på bvc igår och nu väger han 7605g och är 69 lång, så han hade inte blivit längre sen sist men ökat rejält i vikt! Han hade ju en del att ta igen sen han var dålig, och det hade han gjort med råge! Det är till och med så illa att maten börjar sina här hemma så jag och Marina ska ha en liten matlagningsdejt här i morgon. Jag har 1 ½ kg kött i frysen som ska tillagas... undrar om jag har burkar så det räcker.... =) Och hur ska jag få plats med det i frysen sen? Någon som har en frysbox som står o skräpar? =) Aja jag får väl bjuda Ozzy på lite om jag inte får plats med allt. han brukar uppskatta Jontes matpureér =)

Nu blev jag allt lite arg känner jag...

Usch ja, blev lite irriterad precis. Satt här och läste lite kommentarer i en blogg som jag inte riktigt vet varför jag läser, men jag halkade in på ett bananskal för ett tag sen och nyfiken som jag är så läser jag ju givetvis lite då och då fortfarande. I alla fall så är personen i fråga gravid nu, och det är ju kul på alla sätt och vis MEN, jag läste kommentarerna som hon fått och då babblar en efter en om hur LIVET BÖRJAR när man får barn och hur underbart allt är och bla bla bla bla....... Jag blir så irriterad på detta! Vaddå livet börjar när man får barn? Tänk på dem som kanske inte kan få barn? Jaha börjar deras liv aldrig? Jag blir rent ut sagt FÖRBANNAD! Barn är definitivt ingen självklarhet för alla, det är inte alla som bara blir gravida på en millisekund. Och varför ska man förringa det liv man levt innan man fick barn? Alla perioder i ens liv har sin charm och är underbara på sitt vis. Jag förstår verkligen inte detta med att folk säger " Jag vet inte vad jag gjorde innan jag fick barn ". Kan berätta precis vad jag gjorde innan jag fick barn!!! Det är klart att livet blir ANNORLUNDA när man får barn (för de flesta i alla fall...) men det betyder fan inte att livet började just där! Ett nytt liv ja, men inte livet!

Det är lika märkligt när folk kläcker ur sig att livet börjar vid 40 ( då börjar barnen flyga ut etc....). Men va KONSTIGT!!!!! Är det samma människor som ansåg att livet började när barnen föddes??? Ja jag säger då det.... Vissa är märkliga.
Nä livet pågår så länge man lever, det ser bara olika ut ibland! Som sagt, alla åldrar har sin charm, och vad livet än erbjuder en så är det de upplevelserna vi får och människorna vi möter som formar oss till dom vi är och blir.

Jaha, det var dagens dos av irritation förhoppningsvis. Måste verkligen lära mig att inte bli så uppretad, men här kunde jag inte låta bli!

Puss på er

Äntligen!

Nu är klipptiden bokad! Äntligen äntligen ska håret falla! Jag har varit nära att ta trimmern nu i flera veckor, men jag ska hålla ut till på tisdag =) Jag har dessutom köpt nya glasögon så snart känner ni inte igen mig överhuvudtaget =)

Puss!

Slösa slösa slösa....

Shit vad jag har gjort av med pengar de senaste dagarna... ojojoj usch fy på mig.... Idag började ju rean på Polarn o Pyret och den kunde jag ju inte missa =) Inhandlade lite saker till Jonathan i större storlekar, ett gäng strumpor, ett par jeans, lite tröjor, en zipkofta och en pyjamas. Massa fint helt enkelt! Hittade bilder på lite av plaggen:


Det blev även en pyjamas och ett par sandaler på HM idag.

Jag har ju även shoppat lite till mig själv också, igår innan vi hämtade hem Ozzy så var jag och Marina på Mobilia för jag skulle hämta mina Twilightböcker som kommit. Riktigt snygg box var det! Den blir tjusig i bokhyllan =) Längtar tills jag får en chans att läsa lite. Hade tänkt börja igår men Jonte tyckte att det var lämpligt att låta bli att sova så det blev inget med det... När vi var på Mobilia så gick vi förbi Telias butik och då insåg jag att jag minsann skulle införskaffa mig en ny mobil! Mina 4 senaste mobiler har ju varit ärvda av Andys jobb eller sveeeegerskorna och det har varit jättefina telefoner på alla sätt och vis men jag kände ändå att det kunde vara kul med något helt nytt som jag valt själv =) Jag har ju noll koll på vad som finns och på vad som är bra så jag fick snällt och vänligt be om lite hjälp. Jag ville ha en kameramobil som man även kunde filma med och jag gick ifrån Telia med en sån här:



Jag är mycket nöjd! Nu ska jag bara lära mig hur den funkar....

Puss!

Traumatisk dag

Idag var vi och hämtade hem Ozzy från djursjukhuset i Helsingborg. Vi lämnade honom igår och han opererades under gårdagen. Det blev samma ingrepp som för 1½ år sedan, ett helt avslitet korsband... Hur lyckas han? Han beter sig mer som en hoppetossa än som en bulldogg tyvärr. Det kändes lite nervöst att lämna honom igår, det är inte helt enkelt att söva en bulldogg, men när jag pratade med veterinären på kvällen så sa hon att sövningen aldrig varit ett problem när det gäller Ozzy eftersom han är en ovanligt sund bulldogg. Det hade dock varit lite kämpigare med själva ingreppet eftersom Ozzys ben är så raka, tydligen är det lättare när anatomin är mer avvikande, hur konstigt låter inte det?

I alla fall så fick vi hämta honom idag. Han blev så själaglad över att se oss! Han började hoppa och gny och det gick inte att få stopp på honom. Jag fick panik eftersom han började hoppa nu när han var alldeles nyopererad, det var obehagligt. Min lilla skrutt. Hans lilla svansknorr viftade som aldrig förr och han ville bara hoppa upp i famnen. Usch det var hemskt att se honom med förband och Durogesicplåster och helt rakad på hela bakbenet, stackaren han måste ha så ont! Jonathan var helt tyst och bara stirrade på honom, han tyckte nog att storebror var lite konstig...

Andy har varit iväg och köpt en madrass så att vi kan ligga på golvet och sova med honom så han slipper vara ensam. Vi ska turas om att nanna med honom så att vi får mysa med honom båda två.



Vår stackars lilla vovve

Hoppas bara att allt blir bra med honom nu. Usch detta är inte kul...

Inspirerad!

Jag glömde ju att skriva det i förra inlägget, jag svamlade ju på om allt mellan himmel och jord. Jag har blivit inspirerad idag! Det är Helle som har inspirerat mig att köpa The Twilight Saga från Bokus.com

Jag köpte hela samlingen som kommit än så länge, 4 böcker totalt bestående av:



Jag har stora förhoppningar på dessa böcker! Förra gången Helle inspirerade mig att läsa en bok så var det Harry Potter det gällde och jag hoppas hoppas hoppas att dessa böckerna ska få mig att känna lite av det jag känner när jag läser Harry Potter för då är min lycka gjord! Ska dock bli spännande att se när jag ska hinna läsa.....                          


Premiär!

Jajamensan, igår var det premiär för Jonathan. Han gungade för första gången! Jag har varit lite tveksam till bebisgungorna som finns på lekplatserna här omkring, de ser så enormt stora ut så jag har inbillat mig att mitt lilla vilddjur ska åla sig ur på sidorna =). Men i går så fick han alltså prova. Vi var på en lekplats här i närheten med Marina, Benjamin, Moa, Annika, Jordan och Mirelle och Marina föreslog att Jonte skulle gunga. Han fick låna Benjamins kudde för att stötta upp lite och fylla ut gungan =). Ungen tjöt av glädje! Han tyckte det var så roligt! Fast jag fick lite ångest för Andy var ju inte där och såg det. Så det var bara till att ringa hem och be honom kuta dit så han fick se sin son gunga.



Så här lycklig blir man av att gunga!

Det blev ytterligare en lekplatsdejt idag, då var även Melvin och Bebban med. Melvin sov dock igenom hela dejten =)
Jag passade även på att leka lite och det slutade med att jag satt på röven i sandlådan =) Andy var även han full av sand, ända in i boxershortsen. En mycket trevlig lekstund helt enkelt =)

I måndags var det poolpremiär för Jonte och Elias. Jag köpte en bebispool i Ullared när jag var där i höstas innan Jonte föddes. I alla fall var det ju så fint väder så jag och Marina bestämde oss för att pluttarna skulle få bada lite. När Marina och Elias kom så sov Jonte så Elias fick bada lite själv först innan Ozzy väckte Jonte genom att skälla lite. Denna gången var det OK för han skulle ju bada =)
Elias tyckte att det var helfestligt och plaskade för fulla muggar så jag och Marina var minst lika blöta som han. Jonte tyckte också att det var kul men han var inte fullt lika inlevelsefull =)




Jag väntar med att lägga upp bilder på Marina och Elias eftersom jag inte vet om det är OK. Är det OK Marina? =)


Helgen som gick innehöll ju även lite roligheter den med. Andy och jag var bjudna på bröllop i Bosarps kyrka. Johanna och Dan ingick äktenskap och därmed kunde Johanna sälla sig till oss andra ärbara kvinnor =) hihihi!

Det var mycket trevligt och de var så vackra! Bölig som man är så tårades ju givetvis ögonen när de skred fram i kyrkan. Dagen till ära hade jag ju givetvis fått en ny klänning (jag är ju extremt begränsad i min garderob för tillfället...) som jag kände mig fin i.




Innan ögonmakeupen tårades bort lite... =)

Festen efteråt var lika trevlig den med massa underbara människor och fantastiskt god mat =) För att inte tala om tårtan... Aaaaa gudomlig! Fast inte lika god som vår bröllopstårta, men nästan =) Hade lätt kunnat äta mer än den biten jag tog....




Det bjöds även på "Spiddekaaga" =)

Jonathan var i tryggt förvar hemma med farbror Martin och Ozzy. Det kändes jätteskönt att Martin var här och tog hand om Jonte, jag var inte nervös en endaste sekund och kunde njuta av vigsel och fest i fulla drag. Lyxigt!!! Känns även skönt att veta att jag inte är helhispig över att lämna bort honom (OK det beror ju givetvis på vem som passar honom...) och även skönt att veta att jag inte sitter och tänker på honom hela tiden utan kan slappna av.

Nix, nu ska jag ta och kasta mig i plurret för jag luktar minsann inte hallontårta!
Pöss på er!


RSS 2.0